Murder & Trouble in Terrorist Town

scenariile definitivate si propuneri pentru altele noi
Post Reply
Message
Author
20kevin20
tacut
Posts: 1
Joined: 25 May 2015, 20:41

Murder & Trouble in Terrorist Town

#1 Post by 20kevin20 » 25 May 2015, 21:44

Salut! Sunt incepator, e primul meu post pe acest forum :D

Am fost si inca sunt pasionat de jocurile shooter pentru PC, si de multe ori joc Garry's Mod, iar acum cateva zile am gasit pe YouTube niste filmulete cu oameni din L.A. ce joaca modurile din acel joc cu arme de Airsoft. Modurile sunt chiar amuzante, mai ales daca joci cu prietenii, si par interesante sa le joci in viata reala. Pana acum stiu doua moduri despre care n-am auzit la noi vreodata sa se practice: Murder si Trouble in Terrorist Town. Acestea se desfasoara astfel:


MURDER (de la 4 persoane in sus, cu cat mai multe cu atat mai distractiv):
Avem nevoie fie de niste biletele pe care vom scrie, fie niste carti de joc. Biletelele/cartile de joc vor fi de acelasi numar cate persoane vor participa la joc. Pe unul dintre ele va fi notat "MURDERER", pe unul "GUNMAN" si pe restul "INNOCENT". Fiecare jucator va fi echipat cu un pistol si un cutit (bine acum na improvizati si voi unu, nu va injunghiati pe acolo :)) ). Se amesteca aceste carti sau biletele si vor fi impartite la cate un jucator. Nu lasati pe nimeni din jur sa va vada cartile, deoarece de aici incepe partea interesanta. Odata ce fiecare isi stie rolul (innocent, murderer sau gunman), nimeni nu are voie sa isi foloseasca nicio arma pana la un anume punct. Cand cineva este eliminat, acesta trebuie pur si simplu sa se puna jos, deci daca ati fost omorati, nu plecati, ci stati pe loc si intindeti-va oleaca :)). Rolurile jucatorilor vor fi:

MURDERER - Criminalul, care va avea voie sa foloseasca DOAR cutitul. Acesta se va comporta la fel de normal precum se comporta cei inocenti si gunman'u. Fiecare are rolul de a ii convinge pe cei din jur ca sunt inocenti, FARA sa arate biletelul sau cartea aleasa. Murderer-ul va trebui sa urmareasca jucatorii care vor ramane singuri si sa ii "omoare" cu cutitul, fie aruncand dupa ei, fie "injunghie" jucatorul respectiv. Rolul acestuia e de a elimina toti jucatorii, astfel criminalul castigand.

GUNMAN - Gunman-ul are voie sa isi foloseasca doar pistolul. Rolul lui este de a afla cine este criminalul si sa il elimine, si nu are voie sa isi scoata arma pana cand nu este sigur ca trebuie sa omoare pe cineva anume. In cazul in care acesta elimina un inocent, gunman-ul trebuie sa puna arma jos (si alt inocent o poate lua in schimb). Odata ce gunman-ul omoara criminalul, inocentii impreuna cu gunman-ul castiga.

INNOCENT - Inocentii nu vor avea dreptul sa foloseasca nici pistolul, nici cutitul. Ei trebuie doar sa se indeparteze de oricine pare suspect ca ar fi criminal.

Regulile jocului ar fi sa nu scoateti nicio arma daca sunteti inocenti, si cel ce va pica cu rolul de gunman sa respecte secundele aproximative in care n-are voie sa foloseasca arma si sa fuga. Si sa nu va aratati biletelele :)). Pare distractiv, dar singura chestie e ca nu prea se foloseste vreo arma airsoft.


TROUBLE IN TERRORIST TOWN (aici avem nevoie de echipe mai mari, de la 8 in sus):
Aici este vorba despre un grup de "teroristi", care vor avea tradatori printre ei ce au rolul sa omoare pe toti ce NU sunt tradatori. Un numar de jucatori vor fi selectati ca fiind tradatori, ce vor avea sa omoare toti jucatorii inocenti. Acesti inocenti stiu ca sunt majoritari, dar nu stiu cine este tradator si cine nu este. Tradatorii vor surprinde inocentii, si vor trebui sa ii omoare fara ca altcineva sa afle. Inocentii au doar sa supravietuiasca, adica sa afle cine este tradator si sa il omoare inainte ca acesta sa o faca primul. Desigur, toata lumea va avea o arma, deci toata lumea va arata suspicios. Inocentii trebuie sa isi dea seama cine se comporta ciudat, sa mearga la cei ce au fost eliminati si sa incerce sa gaseasca evidente. Ca si la Murder, odata ce ati fost omorati, doar intindeti-va in acel loc. Veniti de acasa fiecare cu cate un biletel verde la voi (sau faceti acolo fiecare cate unul), si puneti-l intr-un buzunar. Pe langa aceste biletele, se vor face ca si la Murder inca o serie de biletele: din nr. de jucatori, 62.5% din biletele vor fi verzi, 12.5% din ele vor fi albastre si restul 25% vor avea un bilet rosu. Acestea vor fi impartite cu fata in jos, pentru ca nimeni sa nu le poata vedea culoarea. Detectivii isi pot arata biletelul albastru oricand, insa inocentii si tradatorii trebuie sa isi arate doar biletelul verde, astfel incat nimeni sa nu para suspect. Atunci cand cineva moare, oricine poate sa mearga la persoana respectiva si sa caute biletelul pe care il avea la indemana, pentru a afla daca a fost tradator sau inocent, dar nu au voie sa intrebe nimic mai putin detectivii. Echipa ce va participa la joc va fi alcatuita din trei echipe:

INOCENTI - Inocentii sunt majoritari (62.5% din jucatori). Culoarea reprezentativa va fi verde. Acestia trebuie sa omoare tradatorii. In cazul in care esti inocent, nu ai voie sa folosesti decat un singur biletel din cele doua verzi, deci atunci cand esti suspicios nu ai voie sa arati decat un singur bilet.

TRADATORI - Acestia au culoarea reprezentativa rosul. Nimeni nu are voie sa stie ca ai un cartonas rosu, sau cand un alt tradator a fost omorat. Acestia au cel mai greu rol, deoarece de obicei inocentii stau impreuna mereu, insa poate fi si un dezavantaj pentru inocenti, deoarece daca doi sau mai multi tradatori se vor grupa, pot sa omoare toti inocentii cat mai rapid. Desigur, cand unul dintre ceilalti jucatori este mort, incep suspiciile. Tradatorii au voie sa foloseasca si o grenada de Airsoft. Atunci cand un tradator arunca o grenada, timp de doua secunde trebuie sa strige "LALALALALALALALA" si apoi grenada ar trebui sa omoare toti jucatorii din jur.

DETECTIVI - 12.5% din jucatori. Culoarea reprezentativa este albastru. Treaba lor este de a gasi tradatorii. Un detectiv este tinta primara a tradatorilor, deoarece acestia au abilitatea de a "folosi scannerul DNA" pe orice jucator pentru a gasi evidente. Cand acestia merg la un jucator mort, au voie sa ii intrebe DOAR cine a fost ultima persoana pe care a vazut-o (nu cine i-a omorat) si ce i-a omorat anume. "Scanner-ul DNA" este defapt capabilitatea acestora de a putea cerceta un buzunar al unui jucator pana cand gaseste un biletel in acesta, si sa vada ce culoare este respectivul biletel.

Reguli: Nu ai voie sa iei armele jucatorilor morti. Toata lumea va fi echipata cu o arma Melee de plastic sau de cauciuc (sa nu provoace rani :)) ), si ai voie sa folosesti tot timpul doar o arma anume pe langa pistol si arma Melee (nu stiu cum se traduce asta in romana, sincer). Armele de mana (cutitul si restul) necesita 2 sau 3 lovituri pana cand jucatorul este omorat.


Uitati aici si videoclipurile de care ziceam:
TTT: https://www.youtube.com/watch?v=0eSTeynDm8s
Murder: https://www.youtube.com/watch?v=D8KyxrsVE20


Ce parere aveti? (scuzati daca ceva este neclar, doar dati un raspuns si eu incerc sa explic mai detaliat)

User avatar
Triggerhappy
ACT - Vierme
Posts: 1129
Joined: 22 Dec 2008, 15:49
Location: Timisoara, Romania
Contact:

Re: Murder & Trouble in Terrorist Town

#2 Post by Triggerhappy » 25 May 2015, 23:05

Heh, am jucat si eu Murder si TTT. Adaptarile sunt misto, dar Murder cel putin se preteaza la jocuri cu un numar destul de mic de participanti.

edit: te rog sa-ti treci locatia la profil. Thanks!

edit 2: eventual, TTT ar putea fi introdus ca element de joc secundar pentru una din factiunile dintr-un scenariu 'conventional'.

Also, melee = arma alba.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest